24 May 2012

tik ke tok tik ke tok

macam tak caye je aku nak tinggalkan rumah setelah 6 bulan aku asyik duduk melebarkan buntut sahaja tanpa memikirkan benda lain selain makan dan tidur. ahh tidak ku percaya ini semua berlaku begitu cepat. 


dulu masa habis spm selalu cakap ' haih lambatnya nak sambung study , cepat lahh tak sabar nak pegang buku ni' hah amek kau ahad ni aku dah nak pergi sambung setadi. nak sangat kan ? tak sabar sangat kan? bila dah nak dekat sambung study rasa cam lain macam lak kan. kenapa ? awat ? bakpe ? why ? tumseypyarkateho ? *ok yg last merapu


meh nak senarai sikit pasai pa aku rasa lain macam saja


#1 : takot/susahhati nak tinggalkan family
hm last aku duduk hostel masa form 2. then lepas pada tu aku memang duduk bawah ketiak masyam mak aku. so bila nak kena berjauhan semula mesti la rasa sedih. sedih taw. sedih tawu ?  rindu taw. rindu tawu ? nanti kalau aku sakit ke , ape ke. aku nak cari sapa ? mak takde. sob. doraemon ? doraemon lagi lah takde. waa. shin chan ? jadah ape nak cari shin chan.


mon , fyi ur pocket was my biggest wish.



#2 : takot nak start study n struggle
nebes laaa. im just cant believe that i'd study again. but this time study like hell lahh. nak kena kejar poiter tinggi2. pergi kelas dari kul 8am-4pm (sekolah pun dari kul 7am-2.40pm jeww) , exam , wat asemen , lab , tutorial ( jadah apa tutorial ni pun aku tak taw). 


mesti rasa awkward gila pegang/bukak buku tebal2 nanti 



#3 : takot tak dapat adapt
aku takut sangat kalau tetiba je aku jadi cam alien kat siteww. tak tau camne nak ni , camne nak tuu. ye ahh sebelum ni ada parents , ada kawankawan rapat. kalau kat sane ? kenal kawan baru. kena biasakan diri dengan kawan baru.takut sangat tak dapat nak sesuaikan diri.





#4 : takot kantoiii
yang ni paling aku takut sekali. takut kantoii bila exam , takut kena buang/ dismiss dari matrix. takut pointer rendah. omg , how bout my dreams. lingkup , punah segala bagai. dah lah setahun je. orang cakap yang dapat program satu tahun bulan 8 ni dah exam midterm , bulan 12 dah final. ohhhh uuhhhh oooohhh uuuhhhh. i need cpr !


#5 : sayangg nak tinggal rumah
rumahku syurgaku. kat rumah je lah kau boleh buat ape je yang kau suka tanpa ade orang lain nak marah or kesah. nak jerit , nyanyi , baring2, guling2 , golek2 , korek hidung. sekati ! emm nak angkut rumah bawak dekat matrix tak boleh sebab takde lori boleh angkut. ade idea lain tak camne nak bawak rumah gi matrix ?


#6 : sayangg nak tinggal tv
ohhh tv. dah laa sekarang tengah banyak cita best best. endless love. omg , dingdongdongdong. i'll miss youuu. mastechef selebriti malaysia  kotttt.. jehan miskin masak kot , soo wincii pun ade. erghh. aku nak tengok lahhh. belum masuk  hot guys who cook lagi. henry golding masakkk oiiiii.


(left) me: darling !
(right) henry : yes baby.
hahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahhaha
*sila-muntah*



#7 : sayangg nak tinggal blog
mesti kat sana dah jarang on9 , bila jarang on9 jarang lah update blog , bila jarang update blog blog jadi berabuk lah , bila blog jadi berabuk blog pun merajuk lah , bila blog merajuk . tweettweet blog pun pandai merajuk ek ??? blog aku lelaki so dia pandai merajuk. wahaha


#8 : sayangg nak tinggal katil
katil tempat paling best menghilangkan bosan , letih. menenangkan fikiran , badan. katil sendiri jugak paling best even tak la empuk macam katil dekat hotel 5 bintang tapi .. i love my own bed , i can get my beauty sleep only on my own bed. and i lovee my bantal busyukkkk... nak bawakk matrix segan. hahaha

ps : num 1-4 takot takot , num 5-8 sayang sayang <--nampak tak permainan dia kat situ. hewwhew




ok gwa tak pandai nak wat muka sedih*kesatairmata

1 comment:

  1. http://peaceder.blogspot.com/.. follow me back

    ReplyDelete