01 January 2011

SPM FTW




hari ni merupakan hari terakhir aku on9 lewat malam. sbb ? sbb lusa dah skolah lah. xley dah nk on9 sgt. hmm tp aku langsung x bersedia mental dan fizikal nk ke skolah. hm xtawu la knp. mybe sbb takot cuz taun ni nk hadapi spm kot. hmm. spm lg lah x bersedia langsung. in fact , aku x study sgt pon cuti sebulan setengah ni taw x ? hisshh. ( nyesal x gne la bodo ! ). SIGH =,='

AZAM 2011
  • blaja rajin - rajin ( xnk dah malas2 )
  • baiki subjek2 yg lemah ( kalau sume lemah ? ) hmm
  • kurangkan online lebihkan study !
  • jadi budak baik dan lebih matang ( dah besa kn )
  • dgr nasihat mak n abah <3
  • kurangkan tengok tv !
  • *byk lagi sebenarnye tp malas lah nk tulis pnjg2

cte pasal spm ? hm mmg la takot , takot sgt2. ( gle x takot ). tp tulah takot takot je xde usaha x gne gk kn. emm tp aku ad bace belog some1 ni , dye ckp dye xkn / xnk on9 selama setahun. sbb nk tumpukan pada pelajaran. wow. setahun kot. lme tuh. nk sgt jd cm dye. tp xtawu la boleh ke x. ( laptop hari hari depan mate , cmne ek ? )

mak ad suruh tusyen , tp aku bukan x nk , cume takot lau aku tusyen prestasi aku cm tu jugak. x meningkat sgt pon ( x ke membazir nme nye ). aku xnk susahkan mak. kesiann mak. aku tawu mak berharap sgt aku dpt result yg cemerlang tiap2 kali exam. aku anak sulung , so kena la jadi contoh pada adik2.

mak , abah ira janji lepas ni ira akan belajar sungguh sungguh. ira xnk hampakan harapan mak dan abah. ira tawu selama ni ira byk menyusahkan mak n abah. ira janji lepas ni ira xnk main main dah. ira xnk kecewakan harapan mak dan abah. ira akan usaha sungguh sungguh supaya dpt balas jasa mak n abah nanti. ira harap mak n abah xkn berhenti bagi dorongan dan kepercayaan pada ira. i love u mak , abah. <33>


ok2. berbalik kepada cte spm - so , kpd korang korang sume yg nk spm taun ni n batch 94 tuu wt la betul betul ye. xyh la main main dah. dah besa kn. korang da boleh pk mne baik mne buruk tuk dri korang. so , sme2 la kte struggle , x kre sesusah mne pon subjek tuh. lagi 1 , ingat Allah n mnx petunjuk dri dye. jgn give up. igt spm ni pntg lau xde spm xley nk pegi mne mne. hm pape pon , hopefully , korang dpt result yg best ! ok ? MySpace


2 comments:

  1. hai iera...keep posting k..
    i followww...huhu
    ada masa singgah2 la blog aniz =)

    ReplyDelete
  2. heyyy. hee. k. emm link blog u ?

    ReplyDelete